Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Αγάλματα (Ιστορία)

Γνώριζες ότι....

Η στάση του αλόγου σε ένα άγαλμα αποκαλύπτει το τέλος του αναβάτη του?




Αν το άλογο έχει τα δύο μπροστινά του πόδια στον αέρα, ο αναβάτης του έχει πεθάνει σε μάχη. Αν το άλογο έχει μόνο το ένα από τα μπροστινά του πόδια στον αέρα, ο αναβάτης του έχασε τη ζωή του από τραύματα που του προκλήθηκαν στη διάρκεια κάποιας μάχης. Τέλος, αν το άλογο έχει όλα τα πόδια στο έδαφος, τότε ο αναβάτης του πέθανε από φυσικά αίτια.


Σημ: Παρόλο που αυτός είναι ο κανόνας, πολλές φορές ο.... καλλιτέχνης δεν τον ακολουθεί, είτε από άποψη αισθητικής, ή επειδή είναι ανιστόρητος! Όπως στην εικόνα που χρησιμοποιήσαμε σε αυτό το trivia, όπου δείχνει το άγαλμα-άλογο του Κολοκοτρώνη στα 2 πόδια (θάνατος στη μάχη). Ή αυτό στη Σταδίου, του Κολοκοτρώνη πάλι, που ο εκεί.... καλλιτέχνης τον "πέθανε" με τραύματα μετά τη μάχη! (σηκωμένο το ένα πόδι).



Πρέπει μάλλον να ενημερώσουμε τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πέθανε μια νύχτα του 1843 από εγκεφαλικό επεισόδιο, επιστρέφοντας από γλέντι στα βασιλικά ανάκτορα!

2 σχόλια:

  1. Εσύ που άνοιξες ένα blog και μιλάς ειρωνικά για τέτοιους καλλιτέχνες και τους αποκαλείς ανιστορητους κάνε πρώτα ένα εφαμιλο δημιούργημα και μετά κρίνεις τους πίσω από ένα πληκτρολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ που άνοιξες ένα blog και μιλάς ειρωνικά για τέτοιους καλλιτέχνες και τους αποκαλείς ανιστορητους κάνε πρώτα ένα εφαμιλο δημιούργημα και μετά κρίνεις τους πίσω από ένα πληκτρολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή